A bútoripar is egy olyan ipari ágazat, amely nagy mennyiségű energiaforrást és természeti erőforrást használ fel, mind a kereskedelemben, mind a gyártásban. Vállalatunk folyamatos fejlődése mellett úgy érezzük, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kell fordítanunk a környezeti kihívásokra is. Mindannyiunk érdeke az, hogy odafigyeljünk a fenntartható fejlődésre és kihasználjuk a lehetőségeit. Hisszük azt, hogy ezzel az attitűddel sokat tehetünk a környezetvédelemért. Ezen felül bízunk benne, hogy ezzel a gondolkodásmóddal példát tudunk mutatni kollegáinknak és partnereinknek egyaránt. Elektromos járművekkel és napelemes rendszerekkel is teszünk a környezetvédelemért.

Az elektromos autók használata fontos tényező a fenntartható fejlődés szempontjából, károsanyag kibocsátása minimális, ezzel is csökkentve a biológiai lábnyomot. Vállalatunk autóflottáját folyamatában cseréljük le elektromos járművekre.

Az elektromos targoncák használata jelentős előnyökkel jár. A hagyományos belső égésű motorok helyett, az elektromosok környezetbarát energiaforrásokat használnak és nincs olyan mértékű ártalmas kibocsátás, mint a közönséges targoncáknál. Az elektromos változat kisebb zajszinten működik, ezzel jobb munkakörülményt biztosít, ezzel segítve a hatékonyabb munkavégzést.

A napelemek használata a bútoriparban is fontos szerepet játszik a fenntartható fejlődés megvalósításában. A napelemek által előállított energia csökkenti a bútoripar energiafelhasználását és ezáltal csökkenti a környezeti hatásokat. Folyamatosan bővítjük a napelem „parkunkat”, mert ezzel tudjuk biztosítani vállalatunk számára a megújuló energiafelhasználást mind targoncák, mind autóflotta esetén.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy odafigyelünk környezetünkre, mint hogy 2022. nyarán megszereztük az FSC tanúsítványt. Erről részletesebben itt olvashatsz.