• A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00128
  • A projekt címe: Technológiai innováció az Ertl Faipari Kft-nél
  • Befejezés időpontja: 2018.09.30.
  • Támogatás aránya: 30%
  • A támogatás összege: 12 647 802,- Ft

„TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ AZ ERTL FAIPARI KFT-NÉL”

Az Ertl Faipari Kft. móri telephelyén 1 db Olimpic k 560 HP egyoldalas élzáró automatát vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 12,6 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.
Az Ertl Faipari Kft. 2001-ben kezdte meg tevékenységét. A cég a kezdetektől fogva 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában van. A Társaság fő tevékenysége a 3102’08 TEÁOR számú konyhabútorgyártás, melyet jelen projekt keretében fejlesztett.
A társaság elérni kívánt célja, a korábbi gyártási eljárásának, olyan jelentős méretű újítása, amely, a piacon értékesíthető magasabb hozzáadott értékű, megfelelő minőségű termékek előállítását biztosítja, így lehetősége nyílik megjelenni új piacokon. A magyar piac folyamatos fellendülése és a nemzetközi piac felfelé ívelő tendenciák egyaránt további fejlődési lehetőségeket biztosítanak a társaság számára, melyeket akkor tud megvalósítani, ha megfelelő technológiai bázissal rendelkezik.
Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy, Olimpic k 560 HP egyoldalas élzáró automatát, amely magasabb hozzáadott értékű termék előállítását teszi lehetővé, ezzel is javítva a társaság versenyképességét. Az eszköz PU és AIRFUSION (forrólevegős) kettős ragasztó rendszerrel felszerelt. Ez az új korszerű technológia, forró levegő alkalmazásával melegíti fel az élanyagon lévő ragasztó anyagot, amivel utána élzárásra kerül a bútor. Ezáltal nem csak teljesen fugamentes bútor gyártható, hanem a technológiai sajátosságából adódóan a ragasztó térhálósodása után víz, gőz és páramentes bútorlapok is előállíthatóak, ami még tovább növeli a termékek minőségi jellemzőit. Beszerzésre kerül egy éllezáró automata, az innovatív jellemzői mellett növelni tudja a társaság, termelési mennyiségét azáltal, hogy a megmunkálási sebessége gyorsabb.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.
A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 12,6 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

További információ kérhető:
Ertl Judit
Elérhetőségek: telefonszám: + 36 (22) 563-767, e-mail cím: